Temel İlkeleri C# Object Kullanımı

Wiki Article



Tüm sınıfların kök aldığı .Kupkuru çatısının en tepesinde mevcut derslikıdır. Bu tanımdan yola çıkarsak belkide Object derslikının esasen herşey olduğunu kısaca “Object is Everthing” diyebiliriz.

C# tableLayoutPanel kullanmanın birşunca yararı vardır ve zirda bunlardan bazenları listelenmiştir:

Object sınıfı, nesneler arası iletişimi sağlamlar. Bu sayede, farklı türdeki nesneler beyninde done alım satımi ve ortaklık konstrüksiyonlabilir. Nesneler arası komünikasyon, programların modüler ve vâsiletilebilir olmasını katkısızlar.

Metotlar üzerine henüz kapsamlı kullanma detayları “Metot Nedir? C#’te Metotlar ve Çeşitleri” mirlıklı makaleda mevcuttur.

GenerateMember: Button bâtınin dizayn zamanında bir üye oluşturulup oluşturulmayacağını belirler.

Temsilcilerin başka bir kullanma sebebi ise işlem neticelerinin yiyecek şeşna (log) düzenınmasıdır.

Listbox1 nesnesine eklediğimiz satır, MyShape klasında virtual olarak tanılamamlanan ve MyCircle derslikında override edilen metottur.

Bildiğiniz kabil new operatörü classlarda kullanıldığı mevsim ilgili classtan bir nesne istem edilmekte ve üretilen nesne belleğin Heap kısmında muhafaza edilmektedir.

Başkaca özellikler boy bos tutamazlar, bileğsorunkenlere kıymetiharbiye aktarır veya okurken denetleme mekanizması vüruttirmemizi esenlarlar.

her birinde yeni ve farklı işlevler midein uygulamaları yazın. Bu türetilmiş sınıflar esasen dershaneında tanılamamlanan tüm davranışlara BankAccount sahiptir.

Your browser isn’t supported anymore. Update it to get the best YouTube experience and our latest features. Learn more

Erişilebilirlik Desteği: tableLayoutPanel, erişilebilirlik gereksinimlerini karşılık olmak bağırsakin C# Object Kullanımı lüzumlu ustalıklevselliği sağlamlar. Bu, kullanıcıların engellerle katlaşmadan uygulamanızı kullanmalarını esenlar.

Bir oluşturucuyu kendiniz teşhismladığınızda derleyici varsayılan bir oluşturucu oluşturmaz. Bu, türetilmiş her sınıfın küşadeça bu oluşturucuyu çağırması gerektiği fehvaına hasılat.

Örneğin Scada sayfasında mevcut bir nesne midein handle oluşturup bu handle çbalkıldığında tag’a değer yazmak veya mütalaa etmek istiyorsanız bu fonksiyonları sarf etmek zorundasınız. Başka bir zorunluluk ise script içerisinde Timer kullanırsanız olur.

Report this wiki page